Doe mee aan onze projectoproep 2017-2018!

Doe mee aan onze projectoproep 2017-2018!

 

Waarop ligt de focus van de projectoproep?

Met deze projectoproep wil Kleur Bekennen schoolteams ondersteunen om wereldburgerschapseducatie (WBE) op een duurzame manier te verankeren zowel in het beleid van de school als in de dagelijkse klaspraktijk.
 
Dit jaar focussen we op initiatieven van schoolteams die expliciet aandacht hebben voor het versterken van leerlingenparticipatie in het kader van hun werking omtrent wereldburgerschapseducatie. Door leerlingen actief te laten participeren aan de werking vergroot je niet alleen het draagvlak, ook oefenen ze zo hun democratische vaardigheden als wereldburger.
 
Als jullie aanvraag geselecteerd wordt uit de inzendingen, krijgen jullie in de eerste plaats inhoudelijke ondersteuning van Kleur Bekennen. Deze ondersteuning houdt in dat er minstens 3 contactmomenten zijn met je school en de begeleider van Kleur Bekennen verspreid over heel het schooljaar. Tijdens deze momenten krijgen jullie advies en ondersteuning op maat voor een succesvolle realisatie van jullie plannen.
 
Bovendien kan jullie school rekenen op een financiële ondersteuning voor een aantal kostensoorten gerelateerd aan het initiatief. 
 
 

Benodigde documenten 2017-2018

 

Meer info of vragen?

Neem contact op met de educatieve medewerker in jouw provincie of met Lisa Vanderhaeghen: kleurbekennen@btcctb.org