WIJ NEMEN JOUW BASISSCHOOL GRATIS MEE OP WERELDREIS...

WERELDBURGERSCHAP IN DE VALIES VAN JOUW BASISSCHOOL
 

Klimaatonderhandelingen in Marokko, oorlog in Syrië, vluchtelingen op de Middellandse Zee, economische groei in het Zuiden,  ... Bijna alles wat in de wereld gebeurt, heeft elke dag invloed op ons.

Leerlingen groeien op in deze superdiverse en geglobaliseerde wereld. Ze gaan aan de slag met allerlei kansen en uitdagingen in onze maatschappij. Leerlingen zijn bijgevolg de wereldburgers van morgen.

De weg naar wereldburgerschap lijkt echter soms lang en complex. Wereldburgerschapseducatie in de basisschool is daarom van zeer groot belang. Hoe kan jij als leerkracht hier bewust op inspelen?

 

WIL JE MEE OP WERELDREIS?

Kleur Bekennen, Studio Globo en Djapo gaan samen met jouw school op pad. Met het gratis traject 'Wereldburgerschap in de basisschool' gaan we aan de slag met het hele schoolteam en willen we samen wereldburgerschap sterk verankeren in de schoolpraktijk. We gebruiken wereldoriëntatie (mens en maatschappij) als inrijpoort.

Aan de hand van concrete tools, praktijkvoorbeelden, uitwisseling met collega’s van andere scholen en begeleiding op maat zoeken we uit hoe wereldburgerschapseducatie een prominente plaats kan krijgen op jouw school.

 

NA DIT TRAJECT...

 is je school opgestegen richting wereldburgerschap.  Je komt buiten met een ruimer en inventiever denkkader waarmee je aan de slag kan binnen wereldoriëntatie in het kader van wereldburgerschap.

​-  beschik je over een waaier aan ideeën en werkvormen rond wereldburgerschap, aangevuld met de nodige kennis rond omgaan met actualiteit en correcte beeldvorming.

​-  heb je goede praktijkvoorbeelden op zak om zelf verder mee aan de slag te gaan.

​-  beschik je over goede contacten met andere schoolteams die jou mee kunnen ondersteunen. 

 

WANNEER EN WAAR?

Het traject bestaat in totaal uit 4 contactmomenten. De introductie vindt plaats op jouw school. De andere sessies vinden plaats in Hasselt.

​-  Introductiesessie op jouw school

​-  Sessie 1: wat betekent het voor mij persoonlijk en voor de klas? (oktober 2017)

​-  Sessie 2: actualiteit in de klas, hoe ga ik er mee aan de slag? (november 2017)

​-  Sessie 3: leren van en aan elkaar (april 2017)

 

MEER INFO?

Neem contact op met katrijn.machiels@vlaamsbrabant.be

Neem alvast even de brochure door voor meer informatie! Of schrijf je direct in via deze link.