Eigen nascholingen

 

Onze trajecten

 

Traject "Wereldburgerschap in de basisschool"

Tijdens het schooljaar 2018-2019 gaan Kleur Bekennen, Djapo en Studio Globo opnieuw samen met verschillende basisscholen op wereldreis. De sessies vinden plaats in Hasselt, Antwerpen en Gent. Aan de hand van concrete tools, praktijkvoorbeelden, uitwisseling met collega’s en begeleiding op maat gaan we samen met jouw school op zoek om wereldburgerschapseducatie een prominente plaats te geven op jouw school.

Raadpleeg hier de brochure voor alle informatie. Boek nu reeds je gratis 'reistickets' via dit inschrijvingsformulier

Meer info?

Neem contact op met Reineke Gouwy: reineke.gouwy@west-vlaanderen.be 

 

 

"Buitengewone wereldburgers": traject rond wereldburgerschpaseducatie in BuSO scholen

Tijdens het schooljaar 2018-2019 slaan Kleur Bekennen, KIYO, Plan International België en School zonder Racisme opnieuw de handen in elkaar. Samen met verschillende BuSO scholen uit Vlaanderen gaan we een participatief traject aan om wereldburgerschapseducatie (WBE) te versterken op schoolniveau. Aan de hand van ervaringen, concrete tools, uitwisseling en de ontwikkeling van een werkplan op maat helpen we jou op weg naar een groter draagvlak op jouw school.

Raadpleeg hier de brochure voor alle informatie. Schrijf je in via dit inschrijfformulier

Meer info?

Neem contact op met Lotte Adriaenssens: lotte.adriaenssens@provincieantwerpen.be

 

Ons vast aanbod

Een overzicht van bestaande nascholingen vind je hieronder. Contacteer onze educatieve medewerkers voor meer informatie of voor een nascholing op maat.

 

Workshop 'Onze School Wereldwijs'

'Onze School Wereldwijs' is een unieke en interactieve workshop die jou een antwoord geeft op alle prangende vragen omtrent wereldburgerschapseducatie (WBE) op school. Aan de hand van ons uniek Metroplan kan je ook samen met collega’s overleggen hoe wereldburgerschap klas- en vakoverschrijdend aan bod kan komen. Heb je interesse in deze workshop? Contacteer Kleur Bekennen in jouw provincie om deze workshop aan te vragen.