Ontleen educatief materiaal

 

Snel wegwijs in een rijk en divers aanbod

In elke provincie en in Brussel vind je een Kleur Bekennen documentatiecentrum. Wil je aan de slag met de diverse thema’s van wereldburgerschap? Kom langs voor advies op maat. Of ontleen gratis educatief materiaal. Onze educatieve medewerkers maken jou wegwijs in een zeer divers aanbod: lesmappen met actieve werkvormen, educatieve spelen, pakketten en koffers, beeldmateriaal, DVD’s, toegankelijke achtergrondinformatie voor de leerkracht, informatieve werken en nog veel meer. Onze collectie is actueel, geselecteerd op kwaliteit en aangepast aan diverse doelgroepen.

Onze documentatiecentra zijn vaak gehuisvest in een grotere structuur zoals een provinciaal documentatiecentrum of hogeschoolbibliotheek. Je kan er ook andere materialen dan de wereldburgerschapscollectie van Kleur Bekennen ontdekken. Stap eens binnen of maak een persoonlijke afspraak met onze lokale medewerker.

 

Onze inspiratiebundels: alle ideeën op een rijtje

Kleur Bekennen volgt de laatste ontwikkelingen rond wereldburgerschapseducatie op de voet. Over onze thematische invalshoeken en bepaalde actuele thema’s maken wij inspiratiebundels. Die geven een duidelijk overzicht van educatieve materialen en workshops.

1. Inspiratiebundel Duurzame Ontwikkeling

2. Inspiratiebundel Migratie

3. Inspiratiebundel Democratie en Burgerzin

4. Inspiratiebundel Sociale Rechtvaardigheid

5. Inspiratiebundel Diversiteit en Interculturaliteit

6. Inspiratiebundel Mensen- en Kinderrechten

7. Inspiratiebundel Vrede en Conflict

8. Inspiratiebundel Wereldeconomie en Consumptie

9. Inspiratiebundel Leerlingenparticipatie en Draagvlakversterking