Projectoproep & Trajectbegeleiding

 

 

Bij veel leerkrachten kriebelt het om met wereldburgerschapseducatie aan de slag te gaan. Helaas ontbreken vaak tijd en/of middelen. Daarom lanceert Kleur Bekennen elk voorjaar een Projectoproep voor Wereldburgerschap. Scholen die een dossier indienen, maken kans op gratis begeleiding en een financiële bijdrage om een initiatief te helpen realiseren.

Heb je de projectoproep gemist of werd jouw aanvraag niet geselecteerd? Geen nood. Kleur Bekennen biedt het hele jaar door gratis advies & ondersteuning voor elke school, echter zonder het financiële aspect. 
 

Projectoproep 2018-2019: Focus op leerlingenparticipatie
 

Met deze projectoproep wil Kleur Bekennen schoolteams ondersteunen om wereldburgerschapseducatie (WBE) op een duurzame manier te verankeren zowel in het beleid van de school als in de dagelijkse klaspraktijk.
 
Dit jaar focussen we opnieuw op initiatieven van schoolteams die expliciet aandacht hebben voor het versterken van leerlingenparticipatie in het kader van hun werking omtrent wereldburgerschapseducatie. Door leerlingen actief te laten participeren aan de werking vergroot je niet alleen het draagvlak, maar stimuleer je ook hun democratische vaardigheden als wereldburger.
 
Als jullie aanvraag geselecteerd wordt, krijgen jullie in de eerste plaats inhoudelijke ondersteuning van Kleur Bekennen. Deze ondersteuning houdt in dat er minstens 3 contactmomenten zijn met je school en de begeleider van Kleur Bekennen verspreid over het hele schooljaar. Tijdens deze momenten krijgen jullie advies en ondersteuning op maat zodat jullie plannen succesvol gerealiseerd kunnen worden.
Bovendien kan jullie school rekenen op een financiële ondersteuning voor bepaalde kostensoorten gerelateerd aan het initiatief. 

Alle informatie over de projectoproep voor het schooljaar 2018-2019 kan je terug vinden in deze handleiding. Neem deze zeker en vast door vooraleer je het aanvraagformulier gaat invullen!

Dien het ingevulde aanvraagformulier (in Word-bestand) ten laatste op 16 september 2018 23u59 in bij Kleur Bekennen. Lees aandachtig alle vereiste stappen na in de handleiding! 

 

 

Unieke trajecten
 

Wereldburgers in mijn klas? Graag! 
Traject rond wereldburgerschapseducatie in de basisschool

Tijdens het schooljaar 2018-2019 gaan Kleur Bekennen, Djapo en Studio Globo opnieuw samen met verschillende basisscholen op wereldreis. De sessies vinden plaats in Hasselt en Gent. 
Aan de hand van concrete tools, praktijkvoorbeelden, uitwisseling met collega’s en begeleiding op maat gaat Kleur Bekennen samen met het schoolteam op zoek om wereldburgerschapseducatie een prominente plaats te geven op jouw school.

Raadpleeg hier de brochure voor alle informatie. Alle plaatsen voor het schooljaar 2018-2019 zijn intussen volzet. Inschrijven is dus helaas niet meer mogelijk.

Meer info? Neem contact op met Reineke Gouwy: reineke.gouwy@west-vlaanderen.be 

 

 

Buitengewone wereldburgers. Wajo!
Traject rond wereldburgerschapseducatie in BuSO Scholen

Tijdens het schooljaar 2018-2019 slaan Kleur Bekennen, KIYO, Plan International België en School zonder Racisme opnieuw de handen in elkaar. Samen met verschillende BuSO scholen uit Vlaanderen gaan we een participatief traject aan om wereldburgerschapseducatie (WBE) te versterken op schoolniveau. Aan de hand van ervaringen, concrete tools, uitwisseling en de ontwikkeling van een werkplan op maat helpen we jou op weg naar een groter draagvlak op jouw school.

Raadpleeg hier de brochure voor alle informatie. Schrijf je in via dit inschrijfformulier

Meer info? Neem contact op met Lotte Adriaenssens: lotte.adriaenssens@provincieantwerpen.be