Meester, Achmed begint weer!

NGO of educatieve organisatie :  
Beschrijving
Korte beschrijving van doel, inhoud en methodiek :  
MEESTER, ACHMED BEGINT WEER!   Wat zou het leven zijn zonder studies, klasgenoten, leerkrachten en directeurs?  Youssef vraagt zich af wat er van hem geworden zou zijn, als hij zijn studies niet zou hebben afgemaakt? Hij vertelt u graag over zijn beste vrienden Bert & Achmed die al die jaren samen met hem in de klas zaten. Bert is van rijke komaf, Achmed spreekt niet zo goed Nederlands en Youssef komt uit een kansarm gezin . Youssef is een eerste generatie Marokkaan en die studeerden destijds nog in vrij gemengde scholen, niet de concentratiescholen die we vandaag kennen. Wat is er allemaal de laatste decennia veranderd? Youssef neemt in deze humoristische voorstelling een kijkje terug naar hoe de eerste generatie allochtone jongeren hun weg vonden naar school, zonder de hulp van facebook, twitter, emails en google. Op een entertainende manier neemt hij ons terug mee naar zijn jeugd waarin hij zelf voor zijn studies moest zorgen, zonder de hulp van de buitenwereld of van zijn niet-Nederlandstalige ouders; enkel met de hulp van trouwe vrienden Bert & Achmed. Dat levert hilarische momenten op en tegelijk rake observaties. Een show die zeker gesmaakt zal worden zowel door zowel jong als oud.   Youssef is bekend van radio (De Raadkamer), TV (Comedy Casino) en film (Los, Kuifje).   “El Mousaoui wisselt grappen slim af met clichématige humor, wat wellicht het belangrijkste ingrediënt is van zijn succes. - (De Standaard)   Tekst en verhaal: Youssef El Mousaoui  Duur: 50 à 60 minuten
Methodiek :  
Film / theater /stand-up
Doelgroep :  
Secundair onderwijs
Secundair Onderwijs :  
2e graad
3e graad
4e graad
Type :  
ASO
TSO
BSO
KSO
DBSO
BuSO
Minimum aantal deelnemers :  
60
Maximum aantal deelnemers :  
200
Tijdsduur :  
50 à 60 minuten
Materiaal dat door de school voorzien moet worden :  
Podium, indien het een grote groep is Nodige geluidsinstallatie (microfoon op statief) Spots indien mogelijk Tafeltje + doel
Accommodatie die door de school voorzien moet worden :  
Liefst een verduisterbare zaal
In welke provincie(s) vindt de workshop plaats ?  
Antwerpen
Vlaams-Brabant
Limburg
Oost-Vlaanderen
West-Vlaanderen
Brussel
Transportkosten :  
0.37€ per km
Prijs per sessie :  
899.25€
Praktische opmerkingen :  
Uitkoopsom: • Tot 250 leerlingen: € 825,00 (excl. BTW) • Tot 400 leerlingen: € 1.100,00 (excl. BTW) Extra kosten voor de organisator: • Reiskosten Youssef: € 0,35/km (excl. BTW) • Catering 1 persoon • Auteursrechten (SABAM) Geschikt voor 2de en 3de graad middelbaar Speelperiode: heel het schooljaar Korting: Boekt u meerdere voorstellingen voor dezelfde dag (school en/of avondvoorstellingen) dan krijgt u 10% korting!
Belangrijkste doelstelling van de workshop :  
Jongeren een beter beeld te geven over hoe "allochtonen" zich in België voelen en hoe we omgaan met de verschillende culturen en religie's.
Verloop van de workshop: beschrijf het verloop van de workshop en maak voor elke fase een nieuw item aan :  
Type :  
de comedyvoorstelling
Tijdsduur :  
1u
Korte procesbeschrijving :  
Na de voorstelling van +/- 50 minuten krijgen de leerlingen de kans om vragen te stellen over religie, werk, welke studies ik gevolgd heb en alle andere persoonlijke ervaringen en probeer ik hen een beeld te geven van wat er hun zowat te wachten staat na hun studies. Ik probeer ze dan ook via deze weg te steunen om vooral te blijven verder studeren en de hoop niet op te geven.