Op Drift

Affiche Op Drift
NGO of educatieve organisatie :  
Beschrijving
Korte beschrijving van doel, inhoud en methodiek :  
Op Drift is geen pure comedyshow, maar een theatrale presentatie waarin de thema's vluchtelingen, migratie en integratie op een luchtige en bevattelijke manier aan bod komen. In Op Drift zoekt Bert Gabriels antwoorden op de vragen waar veel mensen vandaag mee zitten. Waarom vluchten mensen? Waarom kiezen sommigen voor Europa? Kunnen we een deel opvangen? Mogen we eisen dat ze zich aanpassen? En kunnen mensen wel samenleven met verschillende culturen en godsdiensten? Deze show wil al deze vragen tegen het licht houden en aftoetsen tegen de huidige wetgeving en alle beschikbare cijfers. Bert Gabriëls studeerde rechten en antropologie, was actief bij Amnesty International en Oxfam Wereldwinkel en werkte voor Dienst Integratie Antwerpen, Vluchtelingenwerk Vlaanderen en het Vlaams Minderhedencentrum. Bert was ook voogd van een 10-tal niet-begeleide minderjarige vreemdelingen. Hij volgde in januari 2016 voor het programma ‘Terug naar Eigen Land’ mee de route die vluchtelingen volgen vanuit Syrië naar Europa. Bert Gabriels toert al meer dan 10 jaar met zijn zaalshows door Vlaanderen en Nederland en is bekend van tv-programma’s als 'Zonde van de Zendtijd', ‘Comedy Casino’, ‘Comedian vindt werk’, ‘Scheire en de Schepping’ en ‘Advocaat van de Duivel’. TEKST & SPEL: Bert Gabriëls PRODUCTIE: Gaya Scienza SPEELDUUR: 60 min
Methodiek :  
Film / theater /stand-up
Doelgroep :  
Secundair onderwijs
Secundair Onderwijs :  
1ste graad
2e graad
Type :  
ASO
TSO
BSO
KSO
DBSO
Minimum aantal deelnemers :  
100
Maximum aantal deelnemers :  
400
Tijdsduur :  
60 minuten
Materiaal dat door de school voorzien moet worden :  
Beamer en scherm vereist. Voor meer info over technische vereisten: mail info@123comedyclub.be
Accommodatie die door de school voorzien moet worden :  
Voor meer info over technische vereisten: mail info@123comedyclub.be
In welke provincie(s) vindt de workshop plaats ?  
Antwerpen
Vlaams-Brabant
Limburg
Oost-Vlaanderen
West-Vlaanderen
Brussel
Transportkosten :  
0.37€ per km
Prijs per sessie :  
1362.50€
Praktische opmerkingen :  
Uitkoopsom: • Tot 400 leerlingen: € 1.250,00 (excl. BTW) • Tot 250 leerlingen: € 900,00 (excl. BTW) op voorwaarde dat er minstens 2 voorstellingen van Bert voor dezelfde dag geboekt worden. Extra kosten voor de organisator: • Reiskosten Bert: € 0,35/km (excl. BTW) • Reiskosten technicus: € 65,00/km • Catering 3 personen • Auteursrechten (SACD) Korting: Boekt u meerdere voorstellingen van Bert (schoolvoorstellingen alleen of in combinatie met de avondshow Gelukzoeker) voor dezelfde dag dan krijgt u 10% korting.
Belangrijkste doelstelling van de workshop :  
Op Drift is geen pure comedyshow, maar een theatrale presentatie waarin de thema's vluchtelingen, migratie en integratie op een luchtige en bevattelijke manier aan bod komen.
Verloop van de workshop: beschrijf het verloop van de workshop en maak voor elke fase een nieuw item aan :  
Type :  
Voorstelling
Tijdsduur :  
60 minuten
Korte procesbeschrijving :  
Bert Gabriëls speelt de voorstelling Op Drift.
Type :  
Optioneel: Vraag en antwoord
Tijdsduur :  
max. 30 minuten
Korte procesbeschrijving :  
Indien gewenst wil Bert na de voorstelling de vragen van de leerlingen beantwoorden.