Pesten 2.0

Pesten 2.0
NGO of educatieve organisatie :  
Beschrijving
Korte beschrijving van doel, inhoud en methodiek :  
Pesten is voor scholen wat kanker misschien nog steeds is voor de geneeskunde: een onderhuids sluipend kwaad. Pesten is moeilijk op te sporen en, eens ontdekt, veelal te laat om nog te kunnen verhelpen. En waar computers onze dokters helpen om levens te redden, kan diezelfde computer ook levens verwoesten. ‘Pesten 2.0′ is een reactie op het enorme succes van onze productie ‘Doodgepest’. Met inmiddels meer dan driehonderd voorstellingen voor leerlingen van de eerste graad was het hoog tijd voor een opvolger voor de tweede en derde graad. Op pesten staat geen leeftijd. Het verhaal. Een scholencampus ergens vlak bij ons. Drie vriendinnen vormen al jaren een hechte clan. Daar komt echter verandering in nadat een nieuwe mannelijke student – type Adonis – zijn intrede doet. Plots lijkt de jacht geopend en zijn alle middelen goed genoeg om de prooi binnen te halen. Wat eerst begint als een soort onschuldige wedstrijd om de gunsten van “de nieuwe”, ontaardt al gauw in een mentale oorlog waarbij de meest weerbare de winnaar wordt. List, achterklap, uitsluiting, chantage, valse beschuldigingen, pest-sms’en, pestgedrag en cyberpesten worden aangewend om het doel te bereiken.
Bekijk video
Methodiek :  
Film / theater /stand-up
Doelgroep :  
Secundair onderwijs
Secundair Onderwijs :  
2e graad
3e graad
4e graad
Type :  
ASO
TSO
BSO
KSO
DBSO
BuSO
Minimum aantal deelnemers :  
100
Maximum aantal deelnemers :  
200
Tijdsduur :  
60 minuten
Materiaal dat door de school voorzien moet worden :  
De school moet geen materiaal voorzien. Deezillusie brengt zelf alle belichting, decor en geluidsmateriaal mee naar de school.
Accommodatie die door de school voorzien moet worden :  
Verduisterbare ruimte en stopcontacten in de nabijheid van het speelvlak. Voor meer details, bekijk de technische fiche op www.deezillusie.be.
In welke provincie(s) vindt de workshop plaats ?  
Antwerpen
Vlaams-Brabant
Limburg
Oost-Vlaanderen
West-Vlaanderen
Brussel
Transportkosten :  
1.00€ per km
Prijs per sessie :  
1000.00€
Praktische opmerkingen :  
Meerdere voorstellingen op een dag mogelijk. Korting op extra voorstellingen.
Belangrijkste doelstelling van de workshop :  
De leerlingen aanzetten tot nadenken en praten over pesten. De bedoeling is dat men ook voor en/of na de voorstelling in de klas aan de slag gaat rond het thema, eventueel met behulp van de bijgeleverde educatieve map.